Whitelab
Ételintolerancia vizsgálat 108-as panel

Az intoleranciavizsgálat során 108 féle táplálékspecifikus IgG kerül detektálásra.

Foglaljon időpontot a vizsgálatra

Az ételintolerancia laborvizsgálat során összesen 108 féle táplálékspecifikus IgG kerül detektálásra, amely alapján 5 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az ételintolerancia súlyosságát jellemzi. A betegség oka a bél falának megváltozott funkciója, annak károsodott áteresztőképessége, melynek során a részlegesen lebomlott táplálékmolekulák aktiválják az immunrendszert, ami specifikus IgG molekulák kialakulását és gyulladást eredményez. A hosszú ideig elhúzódó gyulladás nem csak emésztőszervi panaszokat, de az egész szervezetben tüneteket okozhat. Adott étel elfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkezhetnek változatos tünetek: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.

Dió, Árpaliszt, Glutén, Zabliszt, Rozsliszt, Tönköly búza, Búzaliszt, Hajdinaliszt, Lenmag, Kukorica, Köles, Rizs, Marha, Csirke, Bárány, Főtt disznóhús, Pulyka, Tehéntej, Tojás sárgája, Tojás fehérje, Kecsketej/sajt, Juhtej/sajt, Joghurt, Padlizsán, Cékla, Zöldpaprika, Édesburgonya, Csicseriborsó, Quinoa, Brokkoli, Sárgarépa, Zeller, Csili, Uborka, Pisztácia, Szezámmag, Napraforgómag, Kókusz, Gombakeverék1, Gombakeverék2, Folyami rák, Lazac, Tonhal, Vénuszkagyló, Garnéla rák keverék, Szardella/ajóka, Kardhal, Szivárványos pisztráng, Nyelvhal, Tőkehal, Amaránt (disznópajér), Élesztőmix, Méz, Kávé, Fekete tea, menta keverék, Cseresznye, Szőlőkeverék, Kiwi, Citrom, Nektarin, Narancs, Ananász, Eper, Görögdinnye, Körte, Szilva, Grapefruit, Õszibarack, Datolya, Bazsalikom, Bors (fekete/fehér), Fahéj, Fokhagyma, Mustármag, Szerecsendió, Oregánó, Petrezselyem, Mák, Rozmaring, Kakukkfű, Vanília, Mandula, Kesudió, Kakaóbab, Mogyoró, Földimogyoró, Torma, Póréhagyma keverék, Olajbogyó, Hagymakeverék, Burgonya, Vöröskáposzta, Paradicsom, Fehér répa, Cukkini, Articsóka, Spárga, Spenót, Babkeverék, Zöldborsó, Szójabab, Lencse, Saláta, Madársaláta, Alma, Sárgabarack, Banán

Az ételintolerancia laborvizsgálatot azoknak ajánljuk, akiknél különböző emésztőszervi panaszok lépnek fel, valamint azoknak, akiknél táplálékspecifikus reakció miatt az adott étel elfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkező változatos tünetek lépnek fel: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.