Whitelab
Általános laborvizsgálat – Nagylabor

Alapvető, általános szűrővizsgálatok.

Általános laborvizsgálat, melynek segítségével átfogó képet kaphat szervezete aktuális állapotáról, alapvető életfunkcióiról, anyagcsere-folyamatairól.

Foglaljon időpontot a vizsgálatra

Az „Általános laborvizsgálat – nagylabor” diagnosztikai csomagunk általános laboratóriumi teszteket tartalmaz. A kapott laboratóriumi eredményekből alapképet kaphat szervezete egészségi állapotáról. Ez a csomag szénhidrát- és lipidanyagcsere, gyulladásos folyamatok, máj, vesefunkciós vizsgálatok, valamint vérkép, ion és vizeletvizsgálatot tartalmaz.

Nátrium, Kálium, Klorid, Összfehérje, Albumin, Vércukor, C-reaktív protein, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Karbamid, Kreatinin, eGFR-EPI, Húgysav, Vas, Vérkép, Általános vizeletvizsgálat üledékkel.

Az általános laboratóriumi teszteket tartalmazó diagnosztikai csomagunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének képet kapni vagy tájékozódni általános egészségi állapotukról, szerveik működésének épségéről. A csomagban lévő tesztek a legfontosabb szervi működések alap laboratóriumi vizsgálatát tartalmazzák, melyek panaszok esetén megadhatják vagy támogatják a diagnózis felállítását, illetve tüneteket nem mutató kóros állapotokra világíthatnak rá.

A nagylabor vizsgálat elvégzése ajánlott évente egyszer, szűrő jelleggel, panaszmentesen is.

A vizeletminta gyűjtésére alkalmas mintavételi eszközt ingyenesen biztosítjuk Önnek az alábbi, időpontfoglalóban választható módok* egyikén:

  • GLS futárszolgálattal 24 órán belül házhoz szállítjuk, ezt követően a mintát személyesen tudja leadni egyidőben a vérvétel alkalmával az Ön által lefoglalt vizsgálati időpontban
  • a vizelet mintavételi eszközt személyesen is átveheti legkésőbb 24 órával a lefoglalt időpontja előtt.

Javasoljuk, hogy a vizeletmintát a reggeli első, középsugaras vizeletből vegye, mert ez rendszerint koncentráltabb, mint a napközbeni vizelet. A vizsgálati napon lehetőleg éjjel már ne ürítsen vizeletet, ezzel is biztosítva a reggeli vizelet elégséges mennyiségét. Kérjük, hogy a mintavétel előtt és után is mosson kezet! Mintavétel előtt a húgycsőnyílás környékét szappannal tisztítsa meg, a vizeletminta kontaminációjának elkerülése érdekében. A vizelet első harmadát ürítse a WC-be, majd közvetlenül ezután (törlés nélkül) a középső adagot a bekészített mintatároló edénybe ürítse. A kívánt mennyiség nagyjából 1 dl. Kérjük, itt fokozott figyelemmel legyen arra, hogy kézzel az edény belsejét ne érintse meg. A fennmaradó vizeletet a WC-be ürítheti. FONTOS: Általánosságban a vizeletvizsgálat elvégzését a menstruáció alatt javasolt kerülni, amennyiben a vizsgálat nem sürgős és időzíthető.

Az eredményközlés elektronikusan, illetve EESZT-be való feltöltéssel történik a mintavételt követő 2 munkanapon belül. A laboreredmények megtekintése a kapott e-mailből az időpontfoglaláskor megadott adatok alapján egy automatikusan generált jelszóhoz kötött (erről a leletet tartalmazó e-mailben tájékoztatjuk), az EESZT-ben pedig ügyfélkapun keresztül lehetséges.