Whitelab
COVID-19 + Influenza PCR teszt

Aktív fertőzöttség kimutatására.
Magas érzékenységgel tesz különbséget a hasonló tünetekkel járó influenza-A, influenza-B és a SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés között.

Legmagasabb érzékenységű vizsgálat, melynek során a SARS-CoV-2 és az influenza-A, influenza-B vírusokra jellemző nukleinsav (RNS) részletét nagy specificitással mutatja ki molekuláris biológiai módszerrel. Ajánlott kombinált felsőlégúti vírus PCR tesztet végezni, amennyiben fennáll felsőlégúti fertőzöttség gyanúja az influenza vagy a koronavírus által okozott betegségre utaló tünetek alapján (láz, levertség, izületi vagy izom fájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom, orrfojás), és/vagy érintkezett igazoltan covid vagy influenzával fertőzött személlyel.

Ajánlott COVID-19 + Influenza PCR tesztet végezni, amennyiben fennáll felsőlégúti fertőzöttség gyanúja az influenza vagy koronavírus betegségre utaló tünetek alapján (láz, levertség, izületi vagy izom fájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom, orrfojás), és/vagy érintkezhetett influenza vagy covid vírussal fertőzött személlyel. Ajánlott még utazáshoz, kórházi kezelés előtt és után, vagy ha a felsőlégúti tünetek nem egyértelműek.