Whitelab
Kombinált légúti vírusteszt

Aktív fertőzöttség kimutatására.
PCR vizsgálat légúti vírusok (koronavírus A, B család, SARS-CoV-2, RSV, Influenza A és B) örökítőanyagának kimutatására. A teszt megbízhatóan különíti el a felső légúti megbetegedéseket és az azért felelős, hasonló tünetekkel járó vírusokat.

Legmagasabb érzékenységű vizsgálat, melynek során a SARS-CoV-2, RSV, egyéb koronavírusokra és a influenza-A, influenza-B vírusokra jellemző nukleinsav (RNS) részletét nagy specificitással mutatja ki molekuláris biológiai módszerrel. Ajánlott kombinált felsőlégúti vírus PCR tesztet végezni, amennyiben fennáll felsőlégúti fertőzöttség gyanúja az influenza, koronavírus vagy RSV által okozott betegségre utaló tünetek alapján (láz, levertség, izületi vagy izom fájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom, orrfojás), és/vagy érintkezett igazoltan covid, influenzával fertőzött személlyel. Kiemelt csomag gyerekek esetében, akiknél az RSV fertőzés gyakoribb és súlyosabb lehet.
Ajánlott kombinált felsőlégúti vírus PCR tesztet végezni, amennyiben fennáll felsőlégúti fertőzöttség gyanúja az influenza, koronavírus vagy RSV által okozott betegségre utaló tünetek alapján (láz, levertség, izületi vagy izom fájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom, orrfojás), és/vagy érintkezhetett covid, influenzával fertőzött személlyel. Ajánlott még utazáshoz, kórházi kezelés előtt és után, vagy ha a felsőlégúti tünetek nem egyértelműek. Kiemelt csomag gyerekek esetében, akiknél az RSV fertőzés gyakoribb és súlyosabb lehet.