Whitelab
Táplálék intolerancia laborvizsgálat 108-as panel

61.600 Ft

Az intoleranciavizsgálat során 108 féle táplálékspecifikus IgG kerül detektálásra.

Az ételintolerancia laborvizsgálat során összesen 108 féle táplálékspecifikus IgG kerül detektálásra, amely alapján 5 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az ételintolerancia súlyosságát jellemzi. A betegség oka a bél falának megváltozott funkciója, annak károsodott áteresztőképessége, melynek során a részlegesen lebomlott táplálékmolekulák aktiválják az immunrendszert, ami specifikus IgG molekulák kialakulását és gyulladást eredményez. A hosszú ideig elhúzódó gyulladás nem csak emésztőszervi panaszokat, de az egész szervezetben tüneteket okozhat. Adott étel elfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkezhetnek változatos tünetek: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.

Garnéla – Rák keverék, Amaránt (disznóparéj), Árpa liszt, Cseresznye, Brokkoli, Mandula, Szőlőkeverék, Sárgarépa, Kesudió, Zabliszt, Kiwi, Zeller, Kakaóbab, Rozsliszt, Citrom, Mogyoró, Tönköly búza, Nektarin, Uborka, Földimogyoró, Búzaliszt, Narancs, Torma, Pisztácia, Hajdinaliszt, Ananász, Póréhagyma, Szezámmag, Lenmag, Eper, Olajbogyó, Napraforgómag, Kukorica, Görögdinnye, Hagymakeverék, Dió, Köles, Körte, Burgonya, Kókusz, Rizs, Szilva, Vöröskáposzta, Gomba mix 1, Grapefruit, Paradicsom, Gomba mix 2, Csirke, Őszibarack, Fehérrépa, Folyami rák, Bárány, Datolya, Cukkini, Lazac, Bazsalikom, Articsóka, Tonhal, Pulyka, Bors (fekete/fehér), Spárga, Vénusz kagyló, Tehéntej, Fahéj, Spenót, Tojássárgája, Fokhagyma, Babkeverék, Szardella/ajóka, Tojásfehérje, Mustármag, Kardhal, Kecsketej/Kecskesajt, Szerecsendió, Szójabab, Szivárványos pisztráng, Quinoa, Oregánó, Lencse, Nyelvhal, Juhtej/Juhsajt, Petrezselyem, Édesburgonya, Tőkehal, Csicseriborsó, Menta keverék, Saláta mix 1, Élesztőmix, Joghurt, Mák, Padlizsán, Rozmaring, Alma, Méz, Cékla, Kakukkfű, Sárgabarack, Kávé, Vanília, Banán, Fekete tea, Glutén, Marha, Főtt disznóhús, Zöld paprika, Csili, Zöldborsó, Kukorica saláta

Az ételintolerancia laborvizsgálatot azoknak ajánljuk, akiknél különböző emésztőszervi panaszok lépnek fel, valamint azoknak, akiknél táplálékspecifikus reakció miatt az adott étel elfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkező változatos tünetek lépnek fel: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.