Whitelab
Nutritív allergia laborvizsgálat 20-as panel

15.900 Ft

Ételallergia esetén a tüneteket okozó allergének azonosítására javasolt laborcsomag.

Az általunk kínált allergiavizsgálatnak az előnye a bőrteszttel szemben, hogy akkor is elvégezhető, amikor a bőrteszt nem javasolt. Ilyen esetek például antihisztamin vagy szteroid szedése, gyulladt, ekcémás bőr, várandóság, szoptatás, tartós pollenszezon.

A Nutritív allergiavizsgálatot ételallergia esetén, a tüneteket okozó allergének kimutatására javasoljuk, melynek során az ételekre jellemző allergén specifikus IgE molekulák szintjét határozzuk meg.

A teszt során allergén specifikus IgE molekulák szintjét határozzuk meg, amely alapján 7 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az allergia súlyosságát jellemzi. Az ételek elfogyasztása után megjelenő allergiás panaszok változatos emésztőrendszeri, bőr és légúti tünetek formájában jelenhetnek meg. Az allergének kiválthatnak hányingert, görcsös hasi fájdalmat, hasmenést, a bőrön vörös foltokat, csalánkiütést, ekcéma megjelenését, viszkető érzést.

A légúti tünetek közül a fulladás és az asztmára jellemző panaszok a leggyakoribbak. Súlyos, akár életveszélyes allergiás reakció, úgynevezett anafilaxiás roham is jelentkezhet, amely gyorsan kialakuló tünetekkel jár, az ajak, a nyelv és a gége dagadásával, zsibbadásával, hasi fájdalommal.

tojásallergia, tehéntej, búzaliszt, földimogyoró, szójabab, paradicsom, sárgarépa, burgonya, tőkehal, alma, rákfélék, rizs, Amaránt (disznóparéj), rozsliszt, sárgabarack, kivi, zeller, mandula, mogyoró

A Nutritív allergiavizsgálatot ételallergia esetén, a tüneteket okozó allergének kimutatására javasoljuk.

Mivel az ételek elfogyasztása után megjelenő allergiás panaszok változatos emésztőrendszeri, bőr és légúti tünetek formájában jelenhetnek meg, ezért mindazoknak ajánljuk ennek a csomagnak az elvégzését, aki hányingert, görcsös hasi fájdalmat, hasmenést, a bőrön vörös foltokat, csalánkiütést, ekcéma megjelenését, viszkető érzést, vagy a  légúti tünetek közül fulladást és az asztmára jellemző panaszokat éreznek.