Whitelab
Post-Covid laborvizsgálat

Fertőzés utáni esetlegesen kialakult szövődmények laborvizsgálatai.

Covid fertőzésen átesettek részére javasolt laborvizsgálati csomag, mely információt adhat az esetlegesen kialakult szövődményekről (gyulladásos állapotok, szívérrendszeri kockázatok, szervi károsodások).

Foglaljon időpontot a vizsgálatra

Sok esetben még enyhe tünetekkel járó COVID-19 betegség után is kialakulhatnak hosszútávú keringési, légzőrendszeri, központi idegrendszeri és véralvadással kapcsolatos szövődmények. A szakirodalom az alacsony D vitamin és a magas ferritin vérszintet a poszt-Covid tünetek kockázati tényezői között sorolja fel. Ezek koncentrációinak, valamint a C-reaktív protein szintjének ismeretében, melyet a Post-COVID szűrőcsomagunk tartalmaz, képet kaphatunk a szervezetben esetlegesen megmaradt gyulladásos állapotról.

A szövődmények között kiemelt jelentőségű a véralvadási zavar, melyet a D-dimer szintjének meghatározásával jellemzünk.

A COVID-19 a szív- és érrendszert is károsíthatja, súlyos esetben kialakulhat szívizomgyulladás is, melyet a csomagunk két fontos paraméter mérésével (CK-MB és Tropononin I) vizsgálja. A koronavírus-fertőzés szövődményei között ismertek különböző szervek károsodásai is, melyek közül a máj- és veseszövet károsodását is meghatározzuk (GOT, GPT, GGT, bilirubin; illetve karbamid, kreatinin). Az elhúzódó poszt-COVID tünetek esetén és fertőzésen átesett sportolóknak, aktív életet élőknek kiemelten ajánljuk laborcsomagunkat.

C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Karbamid, Kreatinin, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, D-dimer, Vérkép.

Sok esetben még enyhe tünetekkel járó COVID-19 betegség után is kialakulhatnak különböző hosszútávú szövődmények.

Az elhúzódó poszt-COVID tünetek esetén, valamint fertőzésen átesett sportolóknak és aktív életet élőknek kiemelten ajánljuk laborcsomagunkat.