Whitelab
Post-Covid laborvizsgálat

Fertőzés utáni esetlegesen kialakult szövődmények laborvizsgálatai.

Covid fertőzésen átesettek részére javasolt laborvizsgálati csomag, mely információt adhat az esetlegesen kialakult szövődményekről (gyulladásos állapotok, szívérrendszeri kockázatok, szervi károsodások).

Sok esetben még enyhe tünetekkel járó COVID-19 betegség után is kialakulhatnak hosszútávú keringési, légzőrendszeri, központi idegrendszeri és véralvadással kapcsolatos szövődmények. A szakirodalom az alacsony D vitamin és a magas ferritin vérszintet a poszt-Covid tünetek kockázati tényezői között sorolja fel. Ezek koncentrációinak, valamint a C-reaktív protein szintjének ismeretében, melyet a Post-COVID szűrőcsomagunk tartalmaz, képet kaphatunk a szervezetben esetlegesen megmaradt gyulladásos állapotról.

A szövődmények között kiemelt jelentőségű a véralvadási zavar, melyet a D-dimer szintjének meghatározásával jellemzünk.

A COVID-19 a szív- és érrendszert is károsíthatja, súlyos esetben kialakulhat szívizomgyulladás is, melyet a csomagunk két fontos paraméter mérésével (CK-MB és Tropononin I) vizsgálja. A koronavírus-fertőzés szövődményei között ismertek különböző szervek károsodásai is, melyek közül a máj- és veseszövet károsodását is meghatározzuk (GOT, GPT, GGT, bilirubin; illetve karbamid, kreatinin). Az elhúzódó poszt-COVID tünetek esetén és fertőzésen átesett sportolóknak, aktív életet élőknek kiemelten ajánljuk laborcsomagunkat.

C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Karbamid, Kreatinin, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, D-dimer, Vérkép.

Sok esetben még enyhe tünetekkel járó COVID-19 betegség után is kialakulhatnak különböző hosszútávú szövődmények.

Az elhúzódó poszt-COVID tünetek esetén, valamint fertőzésen átesett sportolóknak és aktív életet élőknek kiemelten ajánljuk laborcsomagunkat.