Whitelab
Női hormon laborvizsgálat

Női nemi működéssel kapcsolatos állapotfelmérés, nőgyógyászati, illetve hormonális szűrővizsgálatként javasolt laborvizsgálat.

Nemi működéssel kapcsolatos állapotfelmérés, nőgyógyászati, andrológiai, illetve hormonális szűrővizsgálatként javasolt laborcsomag. Nőgyógyászati megbetegedések, női nemi ciklus zavara, endokrinológiai megbetegedések, menopauza jelei, gyermekvállalás tervezése és meddősség esetén javasoljuk. A laborvizsgálatot egyéb tünetek megjelenésekor, pld. fokozott hajhullás vagy szőrnövekedés, indokolatlan hízás vagy fogyás esetén is érdemes elvégezni. A ciklusfüggő hormonok meghatározását egyszeri vérvétellel vizsgáljuk. A menstruációs ciklus ismeretében a kapott eredményből meghatározható a normális hormonszint vagy az attól való esetleges eltérés.

FSH, LH, Ösztradiol, Progeszteron, Prolaktin, Totál tesztoszteron, SHBG, Albumin, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron

A Női hormon laborvizsgálatot nőknek és férfiaknak egyaránt javasoljuk nemi működéssel kapcsolatos állapotfelmérésre, nőgyógyászati, andrológiai, illetve hormonális szűrővizsgálatként. Nőgyógyászati megbetegedések, női nemi ciklus zavara, endokrinológiai megbetegedések, menopauza jelei, gyermekvállalás tervezése és meddősség esetén javasoljuk. A laborvizsgálatot egyéb tünetek megjelenésekor, pld. fokozott hajhullás vagy szőrnövekedés, indokolatlan hízás vagy fogyás esetén is érdemes elvégezni.