Whitelab
Testsúly Plusz laborvizsgálat

Komplett laboratóriumi vizsgálat a felszaladt kilók leküzdéséhez, IR vizsgálattal.

Ez a csomag egy Testsúly laborvizsgálatot és egy 3 pontos IR vizsgálatot tartalmaz. Tehát Testsúly laborvizsgálat paraméterek plusz cukorterhelés, vércukor és inzulinszintek meghatározása 0, 60, 120 perceknél. A glikált hemoglobin (HbA1c) valamint a HOMA Index meghatározása is része a csomagnak. A Testsúly Plusz csomag is tartalmazza az emésztő és kiválasztó rendszer – mint a hasnyálmirigy, máj-, epeutak és vesefunkció- alapos laboratóriumi vizsgálatát is. A só-, vízháztartás és más elektrolitok egyensúlyának, a vas anyagcserének, a gyulladásos paramétereknek és a minőségi vérképnek a részletes laboratóriumi vizsgálata is része ezen csomagunknak. A pajzsmirigyfunkció elsődleges szűrővizsgálatával (TSH) és a D-vitaminszint meghatározással kiegészülve alapos képet kaphatunk a felszaladt kilók utáni alapanyagcsere valamint az IR vizsgálattal a kóros szénhidrát anyagcsere viszonyainkról is. A csomag csak vérvételt igényel, vizeletminta nélküli vizsgálat. A cukorterheléses IR vizsgálat miatt 120-140 perc az összes szükséges idő.

Nátrium, Kálium, Klorid, Magnézium, Foszfát, Kálcium, éhgyomri vércukor (Glükóz), cukorterheléses IR vizsgálat- 3 pontos vércukor+inzulinszintek, Karbamid, Kreatinin, eGFR, Összfehérje, Albumin, Húgysav, Triglicerid, Összkoleszterin, HDL-C, mért LDL-C, kalkulált LDL-C, Totál Bilirubin, GOT (ASAT), GPT (ALAT), GGT, ALP, amiláz, CK, süllyedés, CRP, Vas, Transzferrin, Minőségi vérkép (hemoglobin, hematokrit, vörösvértest száma és jellemzői MCV, MCH, MCHC, fehérvérsetek, limfocita, monocita, granulociták száma és megoszlása -neutrofilek, eosinofilek, basofilek-, vérlemezkék száma), TSH, D-vitamin, HbA1c, HOMA index.

Mérsékelt túlsúly, megnőtt haskörfogat, IR gyanúja vagy étkezések utáni szédülések, rosszullétek, súlyos „kaja kóma”, indokolatlan és elnyomhatatlan éhségérzet, falási rohamok előfordulása esetén. A pajzsmirigyműködés rendellenessége vagy a D-vitamin hiánya szintén meghatározóak az anyagcsere és a hízékony állapot szempontjából endokrinológus, diabetológus vagy dietetikus szakember számára.

A csomag kiterjedtsége okán egyébként alkalmas a leggyakoribb enyhe panaszokkal járó betegségek estén is, de jelentősebb kórfolyamatok felismeréséhez is alkalmazható. Amennyiben állapota vagy paraméterei nem javulnának, mindenképpen forduljon orvoshoz!

Vérvétel? Irány a Whitelab!